10+1 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε ένα μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος!

Ενημερώθηκε: 1 Φεβ 2019


Παραπονιέστε ότι δεν έχετε αρκετό χώρο για όλα σας τα πράγματα; Είτε ζείτε σε μικρό διαμέρισμα, είτε θέλετε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο ένα μικρό δωμάτιο, αυτές οι έξυπνες ιδέες θα σας λύσουν τα χέρια.


1. Κρεμάστε την τηλεόρασή σας.

wall-mount-tv

Μία μεγάλη τηλεόραση πιάνει πολύ χώρο σε ένα μικρό σαλόνι. Ειδικά αν χρειάζεται και κάποιο έπιπλο για την τοποθέτησή αυτής. Κρεμάστε την τηλεόραση στον τοίχο και κερδίστε χώρο!


2. Αγοράστε ένα γραφείο τοίχου.

folding-desk

Πιστεύετε ότι δεν έχετε χώρο για ένα γραφείο; Ξανασκεφτείτε το. Ένα πτυσσόμενο γραφείο τοποθετημένο στον τοίχο καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Tip: Μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμη και ράφια από πάνω για ακόμη μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης.


3. Δημιουργήστε ζώνες.

color-blocking

Σκεφτείτε όλα τα πράγματα που κάνετε σε ένα χώρο: εργάζεστε, κοιμάστε, χαλαρώνετε, τρώτε. Μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστές ζώνες για αυτές τις δραστηριότητες. Χρησιμοποιήστε κάποιο κινητό διαχωριστικό ή τον καναπέ σας ή βάψτε τον χώρο με ένα διαφορετικό χρώμα, όπως φαίνεται και σε αυτό το διαμέρισμα, όπου το κίτρινο χρώμα οριοθετεί τον χώρο του γραφείου.


4. Πολλαπλές χρήσεις.

murphy-bed

Τα έπιπλα σας μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλαπλές χρήσεις: βρείτε ένα τραπέζι που μπορεί να λειτουργήσει ως γραφείο και τραπεζαρία ή αγοράστε ένα καναπέ που μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι για τους φιλοξενούμενούς σας.


5. Καθρέφτες. Καθρέφτες. Καθρέφτες.

mirrors

Είναι το παλαιότερο κόλπο στο χώρο της διακόσμησης: τοποθετήστε καθρέφτες. Οι καθρέφτες θα κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος, φωτεινότερος και πιο ευρύχωρος.


6. Χρησιμοποιήστε μεγαλύτερα,αλλά λιγότερα έπιπλα.

corner-sofa

Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό αλλά η χρήση λίγων αλλά μεγάλων επίπλων σε μικρούς χώρους (αντί πολλών μικρών επίπλων), μπορεί πραγματικά να κάνει ένα μικρό διαμέρισμα να μοιάζει τεράστιο.


7. Χρώμα.

micro-apartment

Χρησιμοποιήστε το λευκό χρώμα στους τοίχους ενός μικρού διαμερίσματος. Ξεγελάει το μάτι κάνοντας τον χώρο να μοιάζει πιο ευρύχωρος από ό, τι είναι. Χρησιμοποιήστε τα πιο έντονα χρώματα σε μικρότερες επιφάνειες όπως στον καναπέ ή στα μαξιλάρια, στους πίνακες και στις ηλεκτρικές συσκευές.


8. Αποθηκευτικοί χώροι.

built-in-closet

Οι ντουλάπες και τα ντουλάπια αποθήκευσης καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο. Εντοιχίστε τα και κερδίστε τον χαμένο χώρο.


9. Σκεφτείτε κάθετα.

vertical-shelves

Αγοράστε βιβλιοθήκες και ερμάρια που φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ψηλότερο.


10. Προσθέστε γυαλί.

glass-doors

Χρησιμοποιήστε το γυαλί όπου μπορείτε. Γυάλινες πόρτες, γυάλινα τραπεζάκια και γυάλινα διαχωριστικά μεγαλώνουν αυτομάτως τον χώρο.


11. Less is more.

rule-of-three

Δεν χρειάζεται να φορτώνετε τις επιφάνειες με πολλά διακοσμητικά στοιχεία. Επιλέξτε λίγα αλλά όμορφα κομμάτια. Τα πολλά θα κάνουν τον χώρο να μοιάζει μικρότερος και ακατάστατος.357 προβολές