Έξυπνη ανακαίνιση: Ισόγεια καταστήματα

Περπατώντας στην πόλη μου, την Αθήνα, παρατηρώ ότι σε κάθε δρόμο υπάρχει τουλάχιστον ένα ξενοίκιαστο ισόγειο κατάστημα. Ξέρετε, αυτά των περασμένων δεκαετιών ψηλοτάβανα καταστήματα με τις πανύψηλες βιτρίνες. Όλοι μας μπορούμε, εύκολα, να φέρουμε ένα τέτοιο στο μυαλό μας και, πιθανότατα, όλοι μας περνάμε δίπλα από ένα είτε πηγαίνοντας το πρωί στη δουλειά μας είτε κάνοντας μια απογευματινή βόλτα.Έχω πιάσει τον εαυτό μου πολλές φορές να σταματά μπροστά σε αυτούς τους υπέροχους, μικρούς (τις περισσότερες φορές) χώρους και κοιτάζοντας μέσα από τις βιτρίνες τους να φαντάζομαι ολοκληρωμένα, μικρά διαμερίσματα, με χαρούμενες οικογένειες να κατοικούν μέσα σε αυτά. Ίσως έχετε κάνει κι εσείς την ίδια σκέψη ή ίσως να την κάνετε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά σε έναν τέτοιο χώρο και να με θυμηθείτε.


Πολλοί από εμάς ίσως έχουμε έναν τέτοιο ανεκμετάλλευτο χώρο, αλλά ζούμε στο ενοίκιο. Άλλοι, έχουμε λίγα χρήματα στην άκρη που όμως δεν είναι τόσα ώστε να μπορέσουμε να αγοράσουμε ένα μεγάλο διαμέρισμα. Όλοι, όμως, θέλουμε το δικό μας σπίτι. Με μία, μικρού κόστους, έξυπνη ανακαίνιση, αυτά τα καταστήματα μπορούν να μεταμορφωθούν και να αποκτήσουν νέα χρήση. Να γίνουν το επόμενο, δικό μας, σπίτι.


Θα αναρωτιέστε τώρα: Μα καλά, γίνεται αυτό;


Η απάντηση;


Γίνεται! και ο τρόπος είναι πολύ απλός.


Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά σε ένα τέτοιο χώρο, σταθείτε για λίγο και παρατηρώντας τον σκεφτείτε την τελική χρήση του μετά από την έξυπνη ανακαίνιση του.


Το πρώτο πράγμα που πιθανότατα θα σας έρθει στο μυαλό είναι το κόστος μιας τέτοιας ανακαίνισης.


Το οικονομικό είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να αποφασίσετε εσείς.


Επιτρέψτε μου όμως να σας πω ένα μυστικό.

Αν μπορέσετε να φανταστείτε τον εαυτό σας μέσα στο ολοκληρωμένο, δικό σας, διαμέρισμα και σας αρέσει αυτό σαν εικόνα τότε όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα!


Γιώργος Λιάσκας - μicro apartments

296 προβολές